Styrkan är fantastisk logistik

Varje vardag tar Salico emot produkter från såväl Finland som från utlandet. En av våra partner är Greenfood koncernens frukt- och grönsakspartihandel Satotukku i Vanda samt inhemska närodlare. En viktig länk är även Greenfoods egna upphandlande bolag Greenfood Iberica i Spanien.

Lagercirkulationen är mycket snabb: grönsaker som kommer in idag används i morgon av kunden som tärningar, bitar eller rivna. Vi tillverkar inga produkter för lagring, utan produkterna skickas vidare till kunderna på beställning genast efter att de blir klara. Detta är möjligt tack vare vår högklassiga produktionsprocess och snabba logistik runt om i Finland. Salico har systematiskt fokuserat på sin egen verksamhet och distributionen har lagts ut på professionella inom branschen, vilket möjliggörs av att man alltid använder en ändamålsenlig, modern och temperaturkontrollerad transportmateriel.

Starkt nationellt proffs på skurna grönsaker och frukter

Salicos produktionsanläggning ligger i Juva, i Södra Savolax, mitt bland de inhemska salladsodlingarna. Vi arbetar nationellt och våra produkter finns i såväl restauranger som inom den offentliga sektorn och på snabbmatskedjor. Salicos produkter finns även inom detaljhandeln, till exempel i salladsbarer och i servicediskarna.

Leveranssäkerhet och produktomsättning

Avtalsodlare

Allt baserar sig på noga utvalda högklassiga råvaror från våra avtalsodlare både i Finland och utomlands.

Avtalstransporter

Transportmateriel med kontrollerad temperatur forslar frukterna och grönsakerna till vår produktionsanläggning och de färdiga produkterna till kunderna med snabb cirkulation.

Centralt läge

Salico ligger i Juva i Södra Savolax, mitt bland Finlands största salladsodlingar där man producerar 30–40 % av den inhemska salladen under växtsäsongen i Finland. På så sätt får vi den färska salladen så snabbt som möjligt till produktion och till kunden.

Högklassiga råvaror

Råvaruleveranser till Jockas varje dag. Detta ger oss alltid högklassiga och färska produkter som vi kan leverera till kunderna.

Leveranser till hela Finland

Vi tillverkar färska, fräscha och färdigskurna STRAX-grönsaker och -frukter för våra kunder. Bekanta dig med våra återförsäljaresom levererar våra produkter i hela Finland.

Bra produktomsättning

Salico tillverkar förtvättade och färdigskurna produkter på beställning. Kunden får alltid en färsk och fräsch produkt.