Du kan genast använda STRAX-produkterna

Salico har lång erfarenhet av förädlade frukter och grönsaker. Vi vet bäst hur vi kan erbjuda våra kunder färdigtvättade och skurna produkter ända till slutkonsumenten.

Målet är att göra det mycket lätt och snabbt för våra kunder att tillaga mat. Den långt utvecklade teknologin av hög kvalitet och den noggrant övervakade produktionsprocessen gör detta möjligt. Grönsakerna förtvättas och kan rivas, tärnas eller strimlas. De skärs främst maskinellt, men vår produktionsprocess innehåller även mycket handarbete.

Tärnade och förtvättade produkter ställer egna krav

Endast råvarornas bästa delar används för Salicos STRAX produkter. Tack vare råvaror av hög kvalitet, produktionstekniken och den obrutna kylkedjan har STRAX produkterna en färskhet och hållbarhet i toppklass. Det viktigaste som kunden ska komma ihåg är att den förtvättade och tärnade produkten ska förvaras i +2 – +4 grader efter tillverkning. Det är ytterst viktigt att kylkedjan inte bryts för att produkterna ska bevara sin hållbarhet.

Expertens tips

Temperatur

De förtvättade och uppskurna produkterna förvaras alltid i +2 – + 4°C. Detta är mycket viktigt för att produkterna ska hållas färska och fräscha ända till sista användningsdag.

Spara tid

Med STRAX-produkterna sparar du tid, möda och pengar. Du får sallader, grönsaker och frukter färdigtvättade, förbehandlade och i bitar.

Bäst kunskap

Vi har bäst know-how inom skurna grönsaker. Vi vet vilka råvaror som passar ihop och hur de olika produkterna skärs upp på bäst sätt.

Fokusera på det väsentliga

Med STRAX-produkterna skapar du imponerande portioner på en sekund. Tidskrävande förbehandlingar faller bort och du kan fokusera på ditt bästa kunnande.

Leveranssäkerhet

Tillgången till STRAX-produkterna och leveranssäkerheten garanteras året om i hela Finland.

Greenfood

Internationellt know-how både inom produktion och råvaror. Salico är en del av den svenska koncernen Greenfood, som är Nordens största privata frukt- och grönsaksaktör.

Aritmetiska

För att få reda på grönsaksmatematiken måste man räkna ut kostnaderna rätt. Vi tar isbergssalladen som exempel; den kostar 2,50 €/kg. Salladen tvättas, mörka blad och stammarna tas bort. Svinnet är ca 25 %. Nu har vi 750 g sallad kvar med ett kilopris på 3,20 €.

Isbergssalladen slungas, och blir luftigare. När volymen ökar 20 % sjunker portionspriset med samma mängd. Eftersom en motsvarande portion kräver mer egentillverkad sallad stiger det relativa kilopriset till 3,90 €. Lägg till den sparade arbetstiden som blir över då du köper färdigsallad. Tiden för att skölja och skära ett kilo sallad är värt cirka en euro, så nu är kilopriset redan 4,90 €.

Och salladen ska lagras. På svinnet sparar man in cirka 10 % tack vare lagringstiden på fem dagar. Priset stiger igen; nu är det redan 5,00 €, dvs. det dubbla. Det här är priset på isbergssallad och det pris STRAX-salladens kilopris ska jämföras med.

STRAX-färdigsalladerna är färska tack vare korrekt sköljning och skärning. För att nå samma kvalitetsnivå skulle man dessutom bli tvungen att investera i maskiner, reservera ett stort utrymme och beakta andra driftkostnader. Dessutom är STRAX-produkten säker och kontrolleras med effektiv egenkontroll.