• Lätt och behändigt!

    Salicos färska, fräscha och uppskurna frukter och grönsaker gör ditt jobb lättare. Du skapar snabbt imponerande måltidshelheter.

Kundservice vardagar 8-16 p. +358 (0)44 321 5095

Produktion i snart 20 år

Salico Oy är Finlands största leverantör av förädlade frukter och grönsaker till partihandeln och snabbmatskedjorna.
Salico ligger i Juva i Södra Savolax, mitt bland Finlands största salladsodlingar. Salicos högklassiga produkter, utmärkta produktionsprocess och den obrutna kylkedjan garanterar våra kunder färska produkter varje dag runt om i Finland.

90

STRAX produkter

5

leverans dagar/vecka

6,5

milj. kg produkter/år

113

anställda

18

år

Livsmedel med kärlek

Salicos nya produktionslokaler invigdes 2012. Vi utnyttjar den nyaste teknologin som möjliggör stor kapacitet och effektivitet. Vår nuvarande årliga grönsaks- och fruktförädlingsproduktion är cirka 6,5 miljoner kilo/år.

Salicos förtvättade och skurna STRAX-sallader, -grönsaker och -frukter sparar yrkeskökens tid och pengar. Tack vare bra förpackningsstorlekar och god hållbarhet kan grönsaks- och fruktbeställningarna flexibelt skräddarsys enligt åtgången. STRAX-produkterna kan användas i sin helhet, eftersom inget går till spill. Lätt och behändigt!

Hög kvalitet och färskt

Salico har starkt kunnande i hela produktionskedjan från odlare till kund. Salico finns i Juva, i Södra Savolax, där 30–40 % av Finlands sallad produceras under den inhemska säsongen, så en stor del av salladen är närodlad. Inhemska råvaror används alltid då det är möjligt. Även utländska råvaror går snabbt att använda, eftersom leveranserna till Jockas kommer dagligen. En viktig länk till utländska odlare är Greenfoods egna upphandlande enhet Greenfood Iberica.

Det började med isbergssallad

En av Salicos huvudprodukter har genom tiderna varit fräsch skuren isbergssallad. Läs mer!

Fräsch erfarenhet och kunskap

Vårt företag grundades i slutet av 1980-talet då McDonalds letade efter en finländsk leverantör för skuren isbergssallad.

STC Interfinans AB köpte i december 1999 företaget som grundats med namnet Famix Oy. Företagets namn blev Salico Oy 2001. Idag tillhör Salico Oy Greenfood-koncernen som ägs av det svenska investeringsbolaget Nordic Capital och av minoritetsägarna de svenska Fidelio Capital, STC Interfinans och Brassiga Holding.

År 2014 tillverkade Salico Oy cirka 5,4 miljoner kilo förädlade frukter och grönsaker med en omsättning på 15,7 miljoner euro och 100 personer i personalen.

Vårt produktutbud har från de första några produkterna som isbergssallad och lök ökat till ett utbud på över 100 högklassiga och fräscha, alltid färska, produkter.

Greenfood - stark verksamhet

Salico är en del av koncernen Greenfood, som är en stor privat, nordisk aktör inom frukt- och grönsaksbranschen. Koncernens huvudsakliga verksamhetsområden är grossisthandel, freshcut-produkter och salladsbarsverksamhet. Greenfoods huvudsakliga marknadsområden är Finland och Sverige.

Greenfoods styrkor är tätt samarbete, inköpsverksamhet, lokal närvaro och innovationsförmåga – vi har koll på de senaste trenderna och kundernas behov. Och i bakgrunden ligger givetvis kärleken till livsmedel och särskilt till frukt och grönsaker.

Allt under samma tak

Greenfoods mål är att vara den ledande aktören inom frukt- och grönsaksbranschen även i framtiden. Greenfood satsar även fortsättningsvis i enlighet med megatrenderna på planering av färdiga och nyttiga frukt- och grönsaksprodukter, eftersom det också i framtiden finns en växande efterfrågan på dessa produkter. Hos Greenfood får du allt: frukt, grönsaker, freshcut-produkter samt det populära salladsbarkonceptet.

Greenfood har sammanlagt cirka 650 anställda, varav cirka 200 i Finland. Salico anställer over 100 personer, Satotukku i Vanda som specialiserat sig på partiverksamhet inom frukt och grönt anställer 80 personer och Picadeli/Eden Salaattibaari i Vanda anställer 12 personer.

Greenfood Iberica i Spanien

Greenfoods upphandlingsbolag Greenfood Iberica ser till att vi får färska produkter av hög kvalitet också från Spanien. Läs mer!

Under söderns sol

Greenfood Iberica är Greenfoods upphandlande bolag i Spanien. Greenfood Iberica letar efter de bästa odlarna för våra produkter och övervakar kvaliteten på ort och ställe. Vintertid får vi bl.a. isbergssallad, paprika, tomat och gurka från Spanien och på sommaren får vi alla härliga frukter. På vintern är det apelsinsäsong i Spanien.

Greenfood Iberica har stark kunskap om marknaderna i Spanien och goda band med de lokala odlarna, ett lockande produktutbud och (en) effektiv logistik. Greenfood Ibericas huvudodlare finns i Murcia och Almeria, där den varma solen skiner året om och odlingarna ger rikliga skördar.

Logistiskt toppkunnande

Färska frukter och grönsaker är levande produkter vars liv fortsätter efter att de skördats. Att bevara produkterna färska och att transportera dem är två viktiga saker där Greenfood Iberica är en av de bästa i sin bransch. Man prutar inte på produkternas färskhet och kvalitet. Den utmärkta logistiken möjliggör transporter från Greenfood Iberica till Finland varje dag.