Parsakaaliriisisalaati jugurtilla

Parsakaaliriisisalaati jugurtilla

Valmistusaineet

3 kg SallaCarte Parsakaaliriisi

600 g SallaCarte Punasipulikuutio

1,3 kg SallaCarte Coctailtomaatti (puolita tomaatit)

4-5 mietoa chilipalkoa (silputtuna)

Öljyä

1 dl Herbes de Provence mausteseosta

2,5 rkl suolaa

1,5 tl mustapippurijauhetta

1,5 dl sitruunan mehua

50 g tuoretta vahvaa minttua (silputtuna)

5 rkl agavesiirappia

5 rkl paahdettuja seesamin siemeniä

 

Jugurttikastike:

1 kg turkkilaista jugurttia

0,7 dl sitruunan mehua

1,5 dl oliiviöljyä

1 rkl jauhettua korianteria

1,5 tl suolaa

1/3 tl mustapippurijauhetta

Valmistusohje

Valmista ensin jugurttikastike, ja anna makujen tasaantua viileässä.

Paahda seesamin siemenet kuivalla pannulla.

Kuullota öljyssä parsakaaliriisi, punasipulit ja pieneksi silputtu chili. Ota pois liedeltä.

Lisää loput aineet ja sekoita.

Lisää jugurttikastike tai laita tarjolle omaan astiaan.

(Reseptistä tulee n. 20 annosta/n. 4 litraa, ja Jugurttikastiketta n. 1,4 litraa)

Tarjoa esim fenkolilla ja mintulla maustettujen karitsanlihapullien kera.